BKW zorgde voor gezellige namiddag in het huisje Mostinckx

Bron: https://www.heemkringbkwbodegem.be/activiteiten/mostinckx.php

Titel:BKW Bodegem zorgde voor gezellige namiddag in het huisje Mostinckx

Auteur:Edgard Van Droogenbroeck

Reeds de eerste dag (10 juni 2012) van het openhouden van het huisje Mostinckx door onze heemkring BKW bleek 'een schot in de roos' te zijn.

BKW-bestuur 2012

Een historische foto. Een historische foto. Een historische foto.Het volledige BKW-bestuur vóór het huisje Mostinckx.

Zo'n zeventigtal bezoekers waren op onze uitnodiging ingegaan en de aanwezige bestuursleden hadden handen tekort om de drankbestellingen bij te houden.

Huisje Mostinckx

De lekkere taarten, kramiek en vlaai klaargemaakt door Pol en Lieve De Saeger waren op een minimum van tijd uitverkocht. Het werd inderdaad een drukke maar gezellige namiddag in de oude schuur van dit Bodegemse 'kleine monument'.

Huisje Mostinckx
Huisje Mostinckx

Echter viel er één minpunt te noteren, namelijk het huisje Mostinckx zelf was niet te bezoeken en dit tot grote ontgoocheling van alle bezoekers. Door vzw Dilbeeks Erfgoed bleef de deur onverbiddelijk op slot, zelfs een zeer gewaardeerde telefonische tussenkomst van onze burgervader Stefaan Platteau met voorzitter Jan Margot mocht niet baten.

Huisje Mostinckx

Om zijn en ons aller ontgoocheling 'weg te spoelen' tracteerde hij dan iedere aanwezige op een gratis rondje. Onze heemkring zal samen met de hulp van de burgemeester alles in het werk stellen, om bij de volgende openstellingen door onze kring (12 augustus en 21 oktober) een echte OPEN DEUR dag te hebben.